torstai 22. joulukuuta 2011

Joulukakkua äidin reseptillä

Perinteitä kunnioittaen tänäkin jouluna joulukakku äidin reseptin mukaan (ainakin melkein)


200 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl hienonnettua kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
4 dl kuohukermaa
2dl rusinoita
130 g sukattia

Mantelirouhettakin tohon tais kuulua, mutta allergian takia ne on veke mun versioista ja sukateista puolet laitan appelsiinikuoripaloina.

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita jauhoihin mausteet
3. Lisää munat, suurin osa jauhoista ja kerma voi-sokerivaahdon sekaan
4. Sekoita loput jauhoista rsunoiden ja sukattien joukkoon ja lisää taikinaan
5. Paista kakkuvuoassa 1h30min 175 asteessa

Kakku pitäisi tehdä varmaan noin viikkoa ennen joulua niin kakku maustuu ja kuivuu hieman. Kakkuunhan tulee tuota nestettä aikapaljon ja on aika kostea, mutta tykkään ite tehdä vain vähän ennen joulua kakun niin että se on jouluna oikein mehevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti