lauantai 31. joulukuuta 2011

Tiramisu-rahkakakku



Tämän ohjeen mukaan ei taida voida ihan milloin vain kakkua pystyä tekemään, sillä tässä käytettiin valionmaustettua Tiramisu rahkaa, joka on kausimaku. Tiramisu ohjeitahan löytyy kuitenkin vaikka millä mitalla, mutta ihan oli tekemisen arvoinen tämä kakku, maukas ja raikas.

Pohja:
175g Digestive keksejä
50g margariinia

Täyte:
2tlk Valio maustettua rahkaa, makuna tiramisu
1tlk (2dl) kevytkermaa
3/4dl sokeria
3 kananmunaa
1rkl maissitärkkelysjauhoja
1rkl konjakkia

Pinnalle:
1tlk (200g) turkkilaista jugurttia
1rkl sokeria
1/2rkl konjakkia
1tl vaniljasokeria

Koristelu:
Suklaarusinat

Hienonna keksit ja kaada joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtophjavuoan pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.

Sekoita pinnan ainkset keskenään ja levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta kylmänä ja koristele suklaarusinoilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti