sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Punajuuri-fetapastaa

PUNAJUURI-FETAPASTAA

Minikokoinen annos, todellinen annos on täysi lautasellinen :)

Vaihteeksi jotain suolaista kokkailua tähän blogiin. Tämä on yksi herkkuruuistani ja joskus aina joku kysyy reseptiä. Nyt luvassa, ei ainoastaan resepti vaan myös kaloritiedot. Kun nyt tuli nuo kalorit laskettua itselle niin jaetaan ne tännekin. Laskin koko satsin kalorit ja sitten 1/4 (yhden annoksen) määrän kalorit. Mikäli haluaa tarkemmin tietää 100 gramman kalorit niin senkuin punnitsemaan koko satsi valmiina ja näiden tietojen avulla saa laskeskeltua sitten kyllä senkin :) 

Yleensä en tätä ruokaa tee grammojen tarkkuudella, mutta nyt tein kun halusin tietää tarkat kalorit ja sen takia nyt ohjekin grammatarkkuudella. Maustamista kuitenkin suosittelen maistelemalla ja oman maun mukaan tekemällä.

Täysjyvä (capelli) pastaa 250g
Punajuuria raastettuna 300g
Apetina fetaa tetra (200g)
Tuoretta basilikaa 10g
Valkoinen balsamico 20g
Limepippuria (voi käyttää myös limemehua)
Suolaa

Raasta raa´at punajuuret ja laita kiehuvaan suolaveteen. Laita pastat joukkoon ja kun pasta on kypsää, siivilöi vesi pois. Murenna sekaan feta ja mausta silputulla basilikalla, valkoisellla balsamicolla ja limepippurilla. (Punajuurten raastamiseen kannattaa varata hanskat jos ei halua punaisia käsiä.)

Nopeaa ja helppoa sekä kielen mennessään vievää! 

Koko satsin kaloritiedot:
1459 kcal
69,31g proteiinia
144,1g hiilihydraattia
45,3g rasvaa

Yksi annos (1/4):
364,75 kcal
17,33g proteiinia
36g hiilihydraattia
11,32g rasvaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti