perjantai 8. helmikuuta 2013

Kahden suklaan marsipaanikakku

KAHDEN SUKLAAAN MARSIPAANIKAKKUMarsipaanikakku part 2! Siis toinen kerta kun tein marsipaanipäälysteisen täytekakun. Tällä kertaa täytteinä oli mm. valkosuklaata ja tummaa suklaata. Kakku ja värit oli mieheni valitsemia, kun lupasin leipoa hänen nimpparipäivänä jotain herkkua :)

Pohjan voi tehdä perus kakkupohjan mukaan tai ostaa valmiin pohjan. Tässä ohjeessa nyt vain täytteet.

Kakun täytteet:

Valkosuklaatäyte
Tummasuklaatäyte
Vadelmamarmeladi

4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
130 g tummaa sulkaata
130 g valkosuklaata

Kostutukseen sokerivettä tai mehua

Kuorrutukseen n. 1dl kermavaahtoa ja n. 500 grammaa marsipaania. Varaa myös koristeluun marsipaania tai valmiita marsipaanikoristeita. Varaa myös tomusokeria marsipaanin kaulimiseen.

Vispaa kerma kermavaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita toiseen seokseen sula tumma suklaa ja toiseen sula valkosuklaa.

Kostuta kakkukerrokset sokerivedellä tai mehulla. Ensimmäiseen kerrokseen levitä ensin puolet vadelmamarmelaadista sekä tumma suklaakerma seos. Toiseen kerrokseen toinen puoli marmelaadista sekä valkosuklaakermaseos.

Vatkaa kuorrutuksen kermavaahto ja levitä kaun päälle ja reunoille. Kauli marsipaani ohueksi ja aseta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset marsipaanit reunoilta pois. Kaulimisessa käytä reilusti tomusokeria. koristele oman mielen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti