sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Maukkaat hampurilaispihvit

Itse tehdyt hampparit on parhaita, varsinkin kun on kunnon ohje. Eilen tuli tehtyä hamppareita kotosalla, hampurilaissämpylät oli kaupan kamaa, pihvit tehtiin itse!



Hampurilaispihvit 6kpl
400g naudan paistijauhelihaa
1 keltuainen
Suolaa
Mustapippuria
Ripaus chiliä
1 valkosipulin kynsi
Worchestershire- kastiketta

Sekoita jauhelihanjoukkoon keltuainen ja mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä, valkosipulilla sekä worchestershire- kastikkeella. Taputtele taikinasta ohuita pihvejä ja laita pakkaseen hetkeksi jähmettymään. Paista hieman kohmeisina niin pihvit säilyttävät muotonsa.

Tosiaan tuo pakastimen kannattaa, alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut, mutta näin on luettu että kannattaa tehdä ja tämän itsekin havaitsimme mieheni kanssa. Jos pihvejä ei yhtään pakasta, niin paistettaessa ne menettävät muotoaan menemällä kasaan, jolloin pihveistä tulee paksuja.

Väliin laitettiin cheddarjuustoa, salaattia, kurkkua, punasipulia, ketsuppia ja american dressingiä, mutta jokainen laittakoon oman maun mukaan :) Worchestershire- kastikkeen käyttöä epäilin, koska se sisältää mm. anjovista (yök!), mutta hampurilaispihcveihin se kuuluu, eivätkä pihvit maistuneet yhtään anjovikselta vaan aivan loistavilta!

2 kommenttia: