sunnuntai 16. lokakuuta 2011

LAKKA-VALKOSUKLAAHALKO

LAKKA-VALKOSUKLAAHALKO (n. 10 annosta)

Sopivasti makeaa lakka-valkosuklaaherkkua!


4 kanamunaa
1 1/2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g lakkajugurttia
1/2 dl lakkahilloa

Pohjalle
1 1/2 dl lakkahilloa

Kuorrutus
50 g valkosulkaata
1 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl sokeria

Koristelu
Suklaakastike tai strösselit, oman mielikuvituksen mukaan :)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi samalla varovaisesti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulle leivinpaperille uuninpellille. Paista noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis torttupohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi heti varovasti ja anna pohjan jäähtyä.

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon notkistettu tuorejuusto, jugurtti ja hillo. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin hilloa ja sitten täyte. Rullaa leivinpaperin avulla ja kääri rulla leivinpaperiin, jossa kääeretorttu on hyvä säilyttää ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrutusta vasten kinuski. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen noin 20 minuuttia tai kunnes kinuskitippa jähmettyy kylmään veteen. Rouhi suklaa. Sulata lopuksi suklaarouhe kinuskiin. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä hieman. Kaada kinuski kääretostun päälle ja anna valua reunoille. Koristele esim. strösseleillä tai suklaakastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti