sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pehmeä valkosuklaakakku

PEHMEÄ VALKOSUKLAAKAKKU


Pehmeä suklaakakku
100 g voita
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 maustemitallista (ripaus) suolaa

Valkoinen suklaatryffeli
2 dl kevytkermaa
1 kanelitanko
1,5tl kardemummaa
400 g valkoista suklaata

Koristeluun suklaakoristeita tai mitkä keksii, itse käytin Dr.Oetkerin suklaalehti koristeita, mutta luovuus kehiin :)

Pehmeä suklaakakku:
Voitele halkaisjaltaan n. 24 cm:n irtopohjainen vuoka.  Sulata voi. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Sekoita  kakkupohajn kuiva-aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon voisula ja kuivat ainekset. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmassa osassa 20-25 minuuttia. Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä ja mielellään sen jälkeen vielä jääkaappikylmäksi.

Valkoinen suklaatryffeli:
Mittaa kerma pieneen kattilaan ja riko siihen kanelitanko muutamaksi palaksi. Sekoita kardemumma kermaan ja heitä kanelitangonpalat sekaan. Kieheuta kerma mausteineen, ota kattila pois kuumalta levyltä ja jätä seos maustumaan noin 20 minuutiksi.

Hienonna sillä välin suklaa rouheeksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kerma uudestaan ja kaada kuumana sihdin läpi suklaaseen, jolloin mausteet jäävät siivilään. Jätä tryffeli huoneenlämpöön jähmettymään ja levitä se sitten kakun päälle. Säästä hiukan tryffeliseosta suklaakoristeiden limaamiseen. Anna tryffelin jähmettyä hiukan jääkaapissa, irrota vuoan reuna ja koristele kakku. säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Tryffeliä tuli todella paljon ja itsellä jäi osa käyttämättä ja silti ehkä kakun päällä hieman liikaa, tryffeli on toki todella hyvää, mutta myös todella makeaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti